18/05/2021

Danmarks mest aktive kapitalfond ændrer navn

Industri Udvikling har siden 1994 investeret i danske SMV’er – altid som minoritetsinvestor og altid med dygtige ejerledere i fokus. Mere end 25 år og 140 investeringer senere ændrer Industri Udvikling nu navn til Dansk Ejerkapital.

×
Medarbejdere fra Dansk Ejerkapital står på bygningens to altaner

Tilbage i 1994, før ordet kapitalfond var fast inventar i dansk erhvervsliv, så et af Danmarks første investeringsselskaber dagens lys under navnet Industri Udvikling. Siden da er mange kapitalfonde kommet til, men der findes kun én rendyrket minoritetskapitalfond i Danmark – og i dag skifter vi navn til Dansk Ejerkapital.

Dansk Ejerkapital er i dag den danske kapitalfond, der uden sammenligning har gennemført flest investeringer og exits i danske SMV’er. Fra oprindeligt at have investeret i såvel start-ups som likviditetstruede og primært traditionelle industrivirksomheder, har vi med årene ændret fokus. Siden 2014 har vi fokuseret på veldrevne, velindtjenende og skalerbare danske virksomheder med dygtige ejerledere ved roret.

Vi har valgt et navn, der reflekterer kernen af de virksomheder og i særdeleshed de mennesker, vi investerer kapital og ressourcer i. Dem, der med hjerteblod, har bygget noget op fra bunden, videreført en arv eller vendt nedtur til optur. Dem, der udgør rygraden af dansk økonomi: de dygtige danske ejerledere,” udtaler Dan Højgaard Jensen, Managing Partner i Dansk Ejerkapital.

Vi har valgt et navn, der reflekterer kernen af de virksomheder og i særdeleshed de mennesker, vi investerer kapital og ressourcer i. Dem, der med hjerteblod, har bygget noget op fra bunden, videreført en arv eller vendt nedtur til optur. Dem, der udgør rygraden af dansk økonomi: de dygtige danske ejerledere.

Dan Højgaard Jensen, Managing Partner

Nyt navn, samme fokus

I Dansk Ejerkapital er vi altid minoritetsinvestor. Det er vi fordi, at vi tror på, at de bedste løsninger skabes sammen med dem, der kender virksomheden bedst. Vi indgår derfor tætte partnerskaber med ejerlederne, så vi sammen kan skabe mere værdi for os alle. Vores råd og bidrag er altid med udgangspunkt i virksomhedens og ejernes værdier og DNA. Den tilgang har vi haft succes med i mange år, og den holder vi fast i fremadrettet.

Vi ser en klar styrke i, at ejerlederne i de virksomheder, vi har investeret i, sidder med en betydelig ejerandel. Det er dem, der driver virksomheden, og derfor er det også helt naturligt for os, at de får en meget betydelig andel af den værdi, der skabes i løbet af vores fælles ejerskab, udtaler Dan Højgaard Jensen.

Vi tror på, at når vi investerer i dygtige ejerledere, så mærkes afkastet ikke kun på vores, men hele Danmarks bundlinje.

I dag er vi Dansk Ejerkapital og under mottoet fælles værdier – mere værdi, vil vi fortsat være med til at udvikle danske SMV’er, og der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi stadigvæk vil opfattes anderledes end andre kapitalfonde.

For yderligere information kontakt:

Dan Højgaard Jensen
Managing Partner
dhj@danskejerkapital.dk
+45 23 32 76 50