Delkapitalisering

Sports Group Denmark A/S: Ejerledere tog et stik hjem

Væksten har nået nye højder i Sports Group Denmark efter Dansk Ejerkapital købte 28,5% af aktierne og nu ejer virksomheden sammen med de oprindelige ejerledere.

×

Sports Group Denmark (SGD) designer, producerer og sælger sportsbeklædning og tilhørende accessories primært i Norden. Selskabet påbegyndte eksport til Norge og Island i 2014, hvor de også har opnået stor vækst.

SGD blev stiftet i 2012 af Bjarne Jeppesen, og senere kom også Mark Christiansen til. Begge kom med lang erfaring fra sportstøjbranchen. Efter blot 4 års eksistens formåede SGD at vokse sig stor nok til at kalde sig markedsleder indenfor sportstøj og udstyr til danske detailkæder. I 2016 valgte stifterne at sælge 28.5% af aktierne til Dansk Ejerkapital, med et ønske om at delkapitalisere på den opnåede succes og få en professionel partner ind til den videre udvikling af virksomheden.

”Det var gået utrolig hurtigt; på fire år havde vi nået en omsætning på en kvart milliard og fremtiden så fortsat ud til at byde på betydelig vækst og indtjening. Vi valgte at tage Dansk Ejerkapital med, da vi dels gerne ville tage et stik hjem privat, dels gerne ville have en partner med på den videre rejse med erfaring fra vækstrejser fra andre virksomheder og med betydelig erfaring med exitprocesser, når/hvis vi må komme dertil på et tidspunkt,” fortæller Bjarne Jeppesen om baggrunden for delsalget til Dansk Ejerkapital og fortsætter:

“Vi gjorde det ikke for at trække i håndbremsen, vi gjorde det for at få noget professionalisme ind fra folk, der har erfaring med lignende vækstrejser, herunder at få etableret en professionel bestyrelse, der kunne give os som daglig ledelse noget kvalificeret modspil og sparring. Sidst, men ikke mindst var det meget vigtigt for os ikke at sælge en majoritet men beholde kontrollen med selskabet. Derfor var Dansk Ejerkapital oplagt”.

Imponerende markedsposition og potentiale

Også Dansk Ejerkapitals adm. direktør, Dan Højgaard Jensen, så gode vækstmuligheder for virksomheden:

”Sports Group Denmark har på uhyre kort tid opbygget en stærk nicheposition, og når stifterne på så kort tid har realiseret så stor en vækst og tjent penge undervejs, så styrkede det os i troen på investeringen, som vi mener har et stort potentiale fremadrettet. Siden vi investerede, har ledelsen og udviklingen i selskabet da også bare bekræftet dette. De gør det forrygende godt”.

Om Dansk Ejerkapitals rolle i SGDs bestyrelse fortæller Dan Højgaard Jensen:

”Vi er i Dansk Ejerkapital ikke brancheeksperter – det antager vi at den daglige ledelse er. Vi har dog en række erfaringer fra de mange andre selskaber og brancher, vi gennem tiden har investeret i. Disse erfaringer forsøger vi selvfølgelig at bringe i spil – også i Sports Group Denmark. Vi investerer i stort set alle industrier, men går altid efter virksomheder, der har en dygtig ledelse, som formår at eksekvere på en strategi inden for den niche eller den branche, virksomheden nu befinder sig i.”

Efter Dansk Ejerkapitals investering i 2016 har SGD fortsat opnået gode resultater, og både bestyrelse og ledelse anser rejsen som yderst tilfredsstillende. SGD har udbygget deres brand-portefølje med internationale brands som Victor, Mizuno, Bjørn Borg mfl. samt udvidet porteføljen med egne varemærker. Udover det nye domicil ved Silkeborg, der fungerer som både showroom og hovedkontor, har SGD kontorer i Kina, Finland og Tyskland, som er med til realisere den internationale vækststrategi.