Delkapitalisering

Tenax Sild A/S: En markedsleder i sildebranchen

Sildebranchen er præget af intens konkurrence og overkapacitet i markedet, hvorfor aktionærerne i Tenax mente, at tiden var inde til en konsolidering.

Dansk Ejerkapital hjalp tenax med styrkelse af kapitalgrundlag

Tenax blev grundlagt i 1987 og producerer forædlede sildeprodukter i form af kvalitetssild i lager og dressinger samt fiske­frikadeller.

Kunderne er såvel store danske detailkæder som førende foodservice virksomheder, der tæller bl.a. Dansk Cater, REMA1000 og SuperGros. Tenax har gennem en årrække opbygget flere anerkendte mærker, som markeds­føres og sælges ind til forskellige kunde­segmenter – eksempelvis ”Tenax Sild”, ”Lykkeberg 1899” og ”Fiskemandens”.

En frisk start
Ønsket om at konsolidere branchen med­førte et behov for såvel en styrkelse af kapitalgrundlaget som en sparringpartner til realisering af yderligere vækst. Dansk Ejerkapital investerede derfor i 2015 i Tenax og ejer i dag 24% af virksomheden, mens søn af stifteren, Michael Pedersen, ejer aktiemajoriteten.

Første skridt på Tenax’ ønskede vækstrejse blev overtagelsen af konkurrenten Lykkeberg i begyndelsen af 2015. I 2018 fulgte Tenax op på ambitionerne om at blive en klar markedsleder i sildebranchen, da de overtog størstedelen af aktiviteterne i Launis. I den forbindelse blev Launis også en del af ejerkredsen.

Den rigtige platform for vækstrejsen
Med overtagelsen af Lykkeberg og Launis har Tenax skabt en stærk og bred forretningsplatform med et effektivt produktions-setup, som vil være en attraktiv leverandørpartner for en bred vifte af kunder. Lykkeberg og Launis komplementerer Tenax på både kunde- og produktsiden og har en række stærke brands i specielt de­tailhandlen.

Overtagelsen har skabt en klar markedslederposition i Danmark inden for silde- og fiskefrikadelleprodukter, og herudover forventes en række betydelige synergier på den samlede forretning. Fremadrettet er det strategien at benytte denne platform, som afsæt til yderligere vækst og til at vokse udenfor landets grænser gennem øget eksport.