Delkapitalisering

Aabo Ideal-Line A/S: Konsolidering og god kemi

Ideal-Line A/S og E. Aabo Andersen A/S blev lagt sammen under navnet Aabo Ideal-Line A/S og blev en af Europas største leverandører af overfladebehandlingsanlæg.

Aaby ideal produktionsbygning

Ideal-Line A/S og E. Aabo Andersen A/S fremstiller overfladebehandlingsanlæg til typisk jern- og metalindustrien. Ideal-Lines styrke er at levere større overfladebehandlingsanlæg baseret på koncepter med høj grad af egen fremstilling, mens Aabo er gode til at udvikle specialanlæg, hvor en stor del købes ind hos underleverandører.  På det skandinaviske marked er de to virksomheder på nogle områder konkurrenter, mens de på eksporten til det øvrige Europa og resten af verden er stærke på forskellige markeder.

Baggrunden for transaktionen kommer fra ejer af Ideal-Line A/S, Gunnar Lassen, der ønskede at sælge majoriteten, og som alternativ til ensidigt salg så et stort potentiale i en sammenlægning med E. Aabo Andersen A/S. Strategien er derfor at stå stærkere som en større enhed med øgede markedsandele, skabe en klar position i markedet og reducere intern konkurrence blandt de to virksomheder.

”Da jeg igennem længere tid havde overvejet, hvordan jeg kunne udvikle virksomheden på et stærkt globaliseret marked, var et partnerskab én mulighed for at styrke vort firma. Da jeg i disse overvejelser blev opmærksom på, at Claus Aabo havde ansat ny direktør, tænkte jeg, at han nok havde de samme tanker. Jeg kontaktede ham derfor. Vi havde nogle gode samtaler, hvor vi begge kunne se et samarbejde som en god mulighed for at fremtidssikre hver vor virksomhed, som jo er vores hjerteblod,” udtaler Ideal-Lines mangeårige direktør og ejer, Gunnar Lassen.

God synergieffekt i sammenlægning
Ønsket om styrkelse af organisationen, samt vækst og øgede markedsandele verden over har i mange år været hovedfokus for de to ejerledere, Gunnar Lassen og Claus Aabo Andersen. De to parter har derfor besluttet at slå virksomhederne sammen og benytte den synergieffekt, som de begge kan se i en sammenlægning. Ved at samle ekspertisen og ressourcerne i en fælles styrket struktur, håber Gunnar og Claus at kunne tilbyde deres kunder endnu bedre løsninger.

I forbindelse med transaktionen overtog Aabos direktør Per R. Rasmussen rollen som administrerende direktør for det nye selskab Aabo Ideal-Line ApS, mens ejer af Ideal-Line A/S, Gunnar Lassen, fortsat er ansvarlig for salget i samarbejde med ejeren af E. Aabo Andersen A/S, Claus Aabo Andersen, der bliver key account manager for udvalgte markeder og kunder.

I Svendborg sidder Claus Aabo Andersen og glæder sig over den nye konstellation. Claus Aabo Andersen udtaler:

”Jeg ansatte Per R. Rasmussen som ny direktør i november 2017, dagen efter ringede Gunnar, og spurgte om vi ikke skulle gøre noget sammen. Siden er tiden gået rigtig stærkt. Jeg har hele tiden ønsket at arbejde med salg og udvikling, og det skal jeg fortsat i den nye konstellation, hvor jeg sammen med Gunnar skal drive salget i vejret i den store verden. Det glæder jeg mig rigtig meget til.”

Den nye direktør for Aabo Ideal-Line A/S, Per R. Rasmussen, har god erfaring med at skabe synergi ved M&A, og ser også stort potentiale i sammenlægningen af de to virksomheder.

”Der ligger rigtig mange spændende salgsprojekter og vækstmuligheder i pipelinen hos Ideal & Aabo. Jeg ser frem til at skulle lede de mange interessante potentialer og synergier, der helt sikkert kommer ud af at bringe de mange dygtige medarbejdere sammen i en stærkere og bredere organisation,” fortæller Per R. Rasmussen.

Det er ledelsen, der skaber succesen
Dansk Ejerkapitals Managing Partner, Dan Højgaard Jensen, har været primus motor på at få konstellationen kørt i mål. Om processen udtaler Dan Højgaard Jensen:

”Det har været et par hektiske måneder, hvor jeg har fået et rigtig godt indtryk af den gode kemi imellem Gunnar Lassen og Claus Aabo Andersen. Det er to solide selskaber, hvor den gode kemi og gode dialog har været kraftigt medvirkende til, at Dansk Ejerkapital sammen med Christian Cordsen investerer i det nye selskab.”

Dan Højgaard Jensen og Dansk Ejerkapital vil fremover agere sparringspartner og bidrage med et bredt indblik i mange forskellige brancher og nicher.

”Det ikke branchen, der afgør om vi lykkes. Det er den dygtige ledelse, der formår at eksekvere på en strategi inden for den niche eller den branche, virksomheden nu befinder sig i. Vi vil ikke svinge taktstokken, men derimod være sparringspartner på vækststrategien,” fortæller Dan Højgaard Jensen afslutningsvis.

41,9%
Ejerandel
2018
Investeringsår
9,2 mio. kr.
EBITDA (2020/2021)
127
Medarbejdere