Delkapitalisering

STØTEK A/S: Styrket til global vækst

Som minoritetsinvestor i STØTEK A/S er Dansk Ejerkapital med på en spændende vækstrejse, der skal positionere STØTEK som en af bilindustriens førende leverandører.

×

STØTEK A/S er på en vækstrejse mod at blive verdens førende leverandør af aluminiumsdoserings- og smelteovne til internationale bilproducenter og deres underleverandører. Dansk Ejerkapital har købt en minoritetspost og bliver i den forbindelse en aktiv partner, der med erfaring med internationalisering bidrager til STØTEKs fortsatte udvikling. Især STØTEKs ekspansion i Asien drev ønsket om at få en partner med ombord.

Ejerleder og direktør i STØTEK, Hans Henrik Würtz, der bevarer aktiemajoriteten i virksomheden, udtaler således om det nye partnerskab:

”Vi stod overfor at skulle styrke vores tilstedeværelse i Asien og ønskede i den forbindelse at få en partner med ombord, der har erfaring med internationalisering og ønsker at være en aktiv part i at vækste og udvikle STØTEK. Med Dansk Ejerkapital som partner kan vi rigtig udnytte STØTEKs potentiale med styrket tilstedeværelse i Asien og samtidig få sparring til organisationen, hvilket bliver en yderst spændende rejse for os”.

STØTEK har siden grundlæggelsen i 1987 gjort sig til ekspert indenfor energieffektive smelte- og doseringsovne til aluminium. En ekspertise, der i dag gør dem til en internationalt anerkendt leverandør til automotive industrien. Blandt STØTEKs kunder finder man nogle af branchens vigtigste aktører som VW, Audi, BMW, Chrysler, samt verdens største producenter af el-biler. Med udgangspunkt fra hovedkontoret i Vojens opererer STØTEKs ca. 80 medarbejdere på tværs af Europa og USA, og med den fremtidige ekspansion i Asien bliver STØTEKs rolle som en global spiller kun yderligere understreget.

I Dansk Ejerkapital bliver der set frem til samarbejdet, og Managing Partner Dan Højgaard Jensen udtaler: 

”Vi ser i STØTEK en rigtig spændende virksomhed med en dygtig ledelse samt et fantastisk produkt, der nu virkelig skal internationaliseres. Vi forventer, at vi med investeringen i STØTEK kan være med til at skabe rammerne for indfrielsen af de ambitiøse vækst- og indtjeningsmålsætninger, som vi sammen med ledelsen har identificeret.”