Delkapitalisering

Bila A/S: Exit til direktør efter succesfuldt generationsskifte

Dansk Ejerkapital var en del af det vellykkede generationsskifte i Bila A/S, hvor bedre projektstyring og øget salg resulterede i et efterfølgende salg af aktierne til direktøren.

Bila produktionsmaskiner

Bila A/S, der udvikler og implementerer robot- og automatiseringsløsninger, kom ind i Dansk Ejerkapitals portefølje i sommeren 2007. Baggrunden for investeringen var et generationsskifte, hvor den daværende direktør og 50%-aktionær ønskede at træde tilbage. Løsningen blev etablering af en bred aktionærkreds, hvor såvel medarbejdere, ny ledelse samt to finansielle investorer delte ejerskabet – Dansk Ejerkapital med en ejerandel på 40%.

Selskabet havde lidt vanskeligheder i begyndelsen. Det kneb med at have fuldt ud styr på projektstyringen, hvilket kom til udtryk i faldende og utilfredsstillende indtjening. Efterhånden kom der dog rigtig godt styr på processerne, ligesom en øget salgsindsats viste resultater. Det påvirkede naturligvis bundlinien, hvor der blev opnået ganske pæne resultater.

I løbet af 2011 blev der indgået en aftale med selskabets direktør, som ønskede at købe Dansk Ejerkapitals aktier. Samtidig med dette blev den anden eksterne investor også købt ud.