12/10/2023

Helsam Gruppen styrker ejerkredsen med Dansk Ejerkapital

Dansk Ejerkapital har investeret i Danmarks førende distributør af helsekostprodukter, Helsam Gruppen A/S. Udover Dansk Ejerkapital suppleres ejerkredsen yderligere af to erfarne erhvervsfolk.

Dansk Ejerkapital har netop købt 40% af aktierne Helsam Gruppen A/S. Helsam Gruppen blev grundlagt i 1985 og er i dag Danmarks førende distributør af helsekostprodukter med kontorer i Sønderborg, Kolding og København. Produktsortimentet spænder fra kosttilskud, naturlægemidler, økologiske fødevarer til økologiske skønheds- og plejeprodukter, mm. Udover distribution driver Helsam Gruppen også de to e-commerce platforme helsam.dk og mecindo.dk samt en landsdækkende detailkæde bestående af 27 butikker, hvoraf Helsam Gruppen selv ejer de 14 butikker.

Dansk Ejerkapital vil i samarbejde med de eksisterende ejere fungere som en strategisk partner for ledelsesteamet og støtte den igangværende transformation og digitalisering af Helsam Gruppen, som den førende aktør indenfor naturlig helse, kost og personlig pleje i hele Skandinavien.

Ambitionen er at skabe en markedsorienteret virksomhed, der med udgangspunkt i en stærk supply chain, når ud til kunderne via b2b, retail og e-commerce.

”Jeg er meget tilfreds med, at vi har fundet nogle stærke partnere, som deler vores vision om at gøre sundere livsstil tilgængelig og attraktiv for alle. Helsam er bygget på en fælles stærk passion og er frem til i dag drevet med en masse hjerteblod og sund fornuft. Vi glæder os til at fortsætte rejsen med fornyet energi og flere muskler, der vil fremtidssikre og vækste virksomheden,” fortæller Adm. direktør i Helsam Gruppen, Kenneth Guldager.

Fremover vil den styrkede ejerkreds, støtte Helsam Gruppen til at fastholde momentum ved yderligere professionalisering af virksomheden. Udover de organiske initiativer vil alle muligheder, herunder også opkøb komme i spil for at styrke positionen, indtjeningen og væksten.

”Vores model er, at vi investerer i virksomheder, som har ambitioner, og hvor vi tror på teamet, og det gør vi i den grad med Helsam Gruppen. Helsam Gruppen er en veldrevet og spændende virksomhed, der har udviklet sig til en markedsleder ved at være værdiskabende og autentiske hele vejen igennem. Vi ser et stort udviklingspotentiale i det stærke brand og glæder os til, sammen med ledelsen og de øvrige ejere, at udvikle virksomheden yderligere,” fortæller Partner i Dansk Ejerkapital, Ronnie Møller-Thorsøe.

Udover Dansk Ejerkapital har de to erfarne erhvervsfolk, Thomas Thomsen og Henrik Thulesen, også investeret i Helsam Gruppen.