18/04/2023

Traditionsrig Esbjerg-virksomhed får Dansk Ejerkapital med på vækstrejsen

Hans Aa Group har solgt en del af forretningen til Dansk Ejerkapital. Med den nye investor skabes et solidt økonomisk og strategisk fundament, for sammen at tage yderligere vækstspring.

Hans Aa er førende producent af afdækningsløsninger til blandt andet vindmølleindustrien. Produkterne er især specialpresenninger, som udvikles til de enkelte mølletyper, for at skærme for snavs og rust under transport til sites on- og offshore. Hans Aas løsninger indgår endvidere i maskiner og anlæg i industri og landbrugssektoren. Nogle af Hans Aas største kunder tæller internationale vindmølleproducenter som Vestas og Siemens Gamesa mfl.

Virksomheden blev grundlagt i Esbjerg i 1949 af Hans Aa, hvor man fortsat har hovedkvarter og udvikler og producerer prototyper mm. Derudover har Hans Aa produktion i både Polen og Kina og beskæftiger over 300 medarbejdere.

”De seneste år har vi fordoblet virksomheden, vores ambition om at være verdens bedste producent af afdækninger, har taget os fra en lokal håndværkervirksomhed til en international presenningspecialist. Men vores ambitioner rækker endnu længere, og vi har et potentiale, som vi forventer kan fordoble vores virksomhed yderligere. Det kræver, at vi er strategiske, visionære og fortsat udvikler virksomheden,” siger Jonas Madsen, CEO og ejerleder i Hans Aa.

Det potentiale kombineret med, og forstærket af, kompagnonen Henrik Lodberg Jensens ønske om at sælge en større del af sine aktier for at kunne arbejde mere strategisk fra hjemmekontoret, gav anledning til de indledende snakke om en ny medinvestor og efter nøje overvejelser og års forberedelse, var Dansk Ejerkapital den rette partner mod fælles mål.

”Med Dansk Ejerkapital får vi en robust partner, der har erfaring med at udvikle virksomheder til, som i vores tilfælde, at forfølge vækstpotentialet. Det er særligt vigtigt for Henrik og jeg, at man altid skal kunne mærke Hans Aa ånden – hvilket er muligt med Dansk Ejerkapital som minoritetsinvestor,” siger Jonas Madsen.

Henrik Lodberg Jensen, der ser frem til at kunne arbejde mere strategisk med udviklingen af virksomheden, har forberedt sig længe.

”I en årrække har vi aktivt forberedt organisationen i Polen på, at jeg kunne trække mig til en anden base, stadig i rollen som COO, velvidende, at hverken kunder, kollegaer eller aktionærer kommer til at mærke en forskel,” siger Henrik Lodberg Jensen, der for knap 20 år siden tog til Polen for at åbne Hans Aa Polska, og fortsætter:

”Jeg er glad for stadig at være aktionær, og helt tryg ved at forsætte rejsen med at vækste Hans Aa sammen med Jonas og Dansk Ejerkapital.”

Dansk Ejerkapital har købt 40% af aktierne fra Henrik Lodberg Jensen, der fortsat er en del af forretningen med 10%. Partner i Dansk Ejerkapital, Frederik E. Aackermann, ser frem til samarbejdet med Hans Aa og fortæller:

”Vi er glade for at være blevet medejere af Hans Aa, og vi ser frem til at bidrage på den videre vækstrejse, som virksomheden er i fuld gang med. Det er imponerende som Jonas og Henrik sammen har udviklet Hans Aa til en førende position i sin niche, siden de fusionerede Vase A/S ind i Henriks familievirksomhed, Hans Aa. Den stærke, kundeorienterede kultur skinner klart igennem i deres drive til at udvikle og producere løsninger for de store kunder i flere brancher og følge dem rundt i verden. De gode folk og den veldrevne virksomhed gør Hans Aa og teamet til et rigtig godt match til os som minoritetsaktionær. Jeg ser meget frem til samarbejdet.”


Frederik E. Aackermann, partner i Dansk Ejerkapital

Den fortsatte vækstrejse de spår at se ind i, byder på mange nye kollegaer til alle lokationerne, aktivt arbejde med den grønne omstilling og investeringer.

”Vi har mange ambitioner for fremtiden, og jeg glæder mig til, at vi sammen med Dansk Ejerkapital kan udbygge positionen som verdens bedste,” afslutter Jonas Madsen.