15/09/2023

Vestjysk familievirksomhed får Dansk Ejerkapital med på vækstrejsen

Logitrans A/S i Ribe har for første gang i virksomhedens mere end 80 år lange historie fået en kapitalfond med ombord. Dansk Ejerkapital har netop investeret i den familieejede virksomhed, og fremtiden byder bl.a. på et ambitiøst robotprojekt.

Frederik E. Aackermann, Gitte Kirkegaard og Dorte Pedersen

Logitrans har længe hørt til verdens førende udbydere af internt transportmateriel. I dag er mere end 150 medarbejdere beskæftiget i koncernen, som tæller fabrikken i Ribe, fabrikken i Kina og et salgskontor i Chicago. Logitrans udvikler, producerer og sælger mange former for intern transport, som f.eks. palleløftere, højtløftere og stablere, samt en lang række specialprodukter, som er med til at forbedre kundernes ergonomiske arbejdspladsindretning. Virksomheden eksporterer 95%.

Virksomheden blev grundlagt 1. maj 1940 af de nuværende ejeres bedsteforældre og har således været i familiens ejerskab i mere end 83 år. Det har derfor også været en meget stor beslutning at få andre med ombord i ejerskabet.

Spørger man Gitte Kirkegaard og Dorte Pedersen, som er de nuværende ejere af Logitrans A/S, hvad bevæggrunden bag beslutningen er, kommer der et meget velovervejet svar: ”Vi har de seneste 2 år været i gang med et meget omfattende udviklingsprojekt, som går ud på, at vi skal udvikle robotter. Det er en stor opgave, som kommer til at kræve mange ressourcer og investeringer og for at sikre bedst mulig succes med det projekt, har vi valgt at få Dansk Ejerkapital med ombord.”

”Med Dansk Ejerkapital får vi en erfaren minoritetsinvestor med. Det betyder at Dorte og jeg tilsammen, fortsat, har kontrollen i vores familievirksomhed, og det har da været en afgørende grund til at valget lige er faldet på dem. Desuden har kemi og fælles visioner for virksomheden spillet en meget vigtig rolle,” siger CEO i Logitrans, Gitte Kirkegaard.

Dansk Ejerkapital har købt 49% af selskabet og de resterende 51% ejes ligeligt af Dorte og Gitte.

”Jeg har fulgt selskabet i flere år og har lagt mærke til Gitte og Dortes flotte resultater og tilgang til udvikling af såvel kerneforretningen og som på robotområdet. I Dansk Ejerkapital er vi meget glade for at blive del af ejerkredsen, og jeg glæder mig til samarbejdet om den videre udvikling af Logitrans,” siger Partner i Dansk Ejerkapital, Frederik E. Aackermann.

”Vi er en virksomhed som er dybt forankret i lokalsamfundet, og vi har medarbejdere, der har været her længere, end vi selv har, så det med de fælles værdier har været en meget vigtig parameter for os i valget af partner. Desuden har det været vigtigt at få nogen med om bord, som har lyst til at investere sammen med os, så vi sammen kan udvikle virksomheden og, i særdeleshed gennem robotprojektet, have et mål om at vækste virksomheden til et højere niveau end den er på i dag,” siger Gitte Kirkegaard.

Derfor glæder både Dorte og Gitte sig til rejsen sammen med Dansk Ejerkapital og selvfølgelig alle de mere end 150 dygtige medarbejdere.

”Vi er slet ikke i tvivl om, at der er masser af uforløst potentiale for vores produkter, men det kræver mod, ressourcer og investeringer at indfri dem, og det er det, vi nu skal i gang med at gøre sammen,” siger Gitte Kirkegaard.