Delkapitalisering

Wila A/S: Ønsket om et kompetenceløft

Wila A/S havde et ønske om at få en partner med ombord til at styrke deres vækstrejse og fremtidige muligheder og solgte derfor 40% aktierne til Dansk Ejerkapital.

Se hvad Dansk Ejerkapitals investering i Wila har betydet

Wila A/S producerer procesudstyr og løsninger i rustfrit stål målrettet primært fødevare- og pharmaindustrien. Virksomheden blev grundlagt af Lars Lauridsen og Jette Wittrup, der fortsat er hovedaktionærer og udgør direktionen i virksomheden. Wila beskæftiger omkring 65 medarbejder på virksomhedens lokation i Silkeborg.

Man havde hos Wila et ønske om at få en partner med ombord til at sikre den fortsatte vækst og udvikling efter stærkt stigende interesse fra både ind- og udland til deres løsninger og produkter. Hos Dansk Ejerkapital så man et stort potentiale i Wila med deres stærke kompetencer, spændende kundesegmenter inden for bl.a. fødevareindustrien samt ikke mindst en god kultur i virksomheden. Målet er, at Wila skal vækste både i Danmark og internationalt, bl.a. ved at øge kendskabet til Wilas højkvalitetsprodukter og -løsninger og derigennem blive en stadigt stærkere partner for kunderne.

“Vi lever af at investere i dygtige ejerledere. I Wila A/S ser vi en veldrevet virksomhed med et betydeligt vækstpotentiale, ikke mindst internationalt. Samtidig har vi i Lars og Jette et ejerlederpar ved roret, som gerne vil have en aktiv minoritetsinvestor med til sparring omkring den videre vækstrejse med virksomheden. Dét vil vi gerne investere i, ” udtaler adm. direktør i Dansk Ejerkapital, Dan Højgaard Jensen, omkring investeringen i Wila.

Samtidig udtaler Lars Lauridsen, stifter af Wila A/S, omkring det nye samarbejde:

”Vi søgte en samarbejdspartner med andre kompetencer, end vi selv besidder, og det er derfor også nogle af disse, vi ser særligt frem til at få tilført Wila den kommende tid. Vi har brugt de sidste 21 år på at bygge Wila op til det, det er i dag, og det er vi meget stolte af, men til næste skridt har vi brug for et kompetenceløft særligt i forhold til strategisk ledelse og udvikling, og det kommer Dansk Ejerkapital med.”

Til dette tilføjer Jette Wittrup, medindehaver af Wila A/S:

”Dansk Ejerkapital har det, der skal til for, at vi kan løfte Wila til dét, vi har ambitioner om. Med Dansk Ejerkapital ombord ønsker vi at fortsætte arbejdet med at professionalisere virksomheden og hele tiden blive bedre til det, vi gør.”

Med investeringen følger samtidig et ønske om, at der skal ske et glidende generationsskifte i Wila A/S, og med Dansk Ejerkapitals mange års erfaring indenfor dette, fandt Wila A/S den helt rette partner.