15/09/2022

Dansk Ejerkapital ryster posen på markedet for frokostordninger

Med investering i frokostleverandøren, Gastronomiet ApS og samtidigt køb af Nordic Solution-koncernen, som består af cateringfirmaet Nordic Catering ApS, eventbureauet Nordic Event A/S, og venuet Marketenderiet, går Dansk Ejerkapital sammen med de fortsættende ejerledere ind i markedet for frokostordninger, kantinedrift, events og catering i det storkøbenhavnske område.

Janne Nagel, Jacob Nagel, Thomas Nielsen og Frederik Aackermann

Efter at have drevet Nordic Solution-koncernen i mere end 15 år sammen med partneren Thomas Nielsen, forlader Jeanette og Bo Mertins koncernen for at give nøglerne videre til den nye ejerkreds. Efter sammenlægningen fortsætter virksomheden under de eksisterende brands Gastronomiet, Nordic Catering, Nordic Event og Marketenderiet. Gastronomiets nuværende direktør Jacob Nagel kommer til at stå i spidsen for det nye selskab, Janne Nagel får ansvaret for koncernens kunder og produkter, mens Thomas Nielsen får ansvaret for events, herunder Marketenderiet.

Gastronomiet, der har specialiseret sig i fleksible firmafrokostordninger, har igennem en årrække opbygget tætte relationer til en række små danske fødevareproducenter og arbejder aktivt med bæredygtighed, herunder klimaaftrykket af deres frokostløsninger.

Vores direkte samarbejde med landbruget har både givet et løft i kvaliteten af vores råvarer, men har også haft andre bæredygtige gevinster. En del af det danske madspild genereres allerede ude på markerne, og når vi aftager et parti økologiske spidskål, som er blevet for store eller gulerødder der ikke er helt lige, så hjælper vi både landmanden og klimaet samtidig med, at vi bekæmper madspild, og vores kunder får et produkt baseret på helt friske råvarer,” forklarer Jacob Nagel. 

Med sammenlægningen får Nordic Catering adgang til Gastronomiets netværk af leverandører og kan således yderligere styrke deres eksisterende arbejde med bæredygtighed, som allerede er godt implementeret i deres mere end 20 kantiner.

Den nye virksomhed kommer til at tilbyde firmafrokostløsninger, kantinedrift, catering til private og erhverv samt events med udgangspunkt i Marketenderiet i Valby – et historisk venue, der kan rumme op til 700 mennesker til konferencer, fester, produktlanceringer, m.v.

I det voksende marked for firmafrokostordninger til mindre og mellemstore virksomheder, er Gastronomiet og Nordic Catering kendt for høj kvalitet, personlig kundeservice, godt arbejdsmiljø og fokus på bæredygtighed. Med sammenlægningen skabes en stærk enhed, der tilbyder kunderne en bred pallette af bæredygtige frokostløsninger, som med øget styrke og fokus fortsat vil udfordre de større spillere på markedet som f.eks. Meyers og Jespers Torvekøkken. Som altid er vi betydende minoritetsinvestor i konstellationen, og jeg ser meget frem til samarbejdet med den dygtige ejerledelse,” fortæller partner i Dansk Ejerkapital Frederik E. Aackermann.