Delkapitalisering

Spectre A/S: Ligeværdig partner til at realisere vækst

Siden Dansk Ejerkapital investerede i Spectre A/S, en producent af medium og high-end outdoor funktionelt tøj til flere internationale brands, har vækstrejsen taget yderligere fart.

×

Spectre A/S udvikler og producerer medium og high-end outdoor funktionelt tøj for en række kendte internationale brands. Med kernekompetencer som innovationsevne, fleksibilitet, høj kvalitet til den rigtige pris og ikke mindst en dybt forankret tilgang til ESG, har Spectre A/S de seneste år været på en flot vækstrejse. En rejse Dansk Ejerkapital har været med på som minoritetsinvestor siden februar 2021.

Spectre blev grundlagt i 1947 i Ikast, mens familien Klausen i 1982 overtog virksomheden, der siden da har været i familiens hænder. I forbindelse med et generationsskifte i 2003 overtog Spectres nuværende ejerledere, Jesper og Jacob Klausen, virksomheden efter deres forældre. Det var derfor ikke uden forbehold da man begyndte at kigge efter en ekstern investor til at tage virksomheden til næste niveau. Dansk Ejerkapitals tilgang som aktiv minoritetsinvestor gjorde det dog muligt for familien at bevare kontrollen og samtidig få en erfaren sparringspartner med ombord.

Dansk Ejerkapital investerede i Spectre, da man fra virksomhedens side oplevede markant stigende efterspørgsel hos samtlige kunder, og i den forbindelse ønskede en ligeværdig partner til realiseringen af det betydelige vækstpotentiale.

”Vi føler i høj grad, at Dansk Ejerkapital kan bidrage med nogle gode ting, som skaber værdi for os. Man kan sige, at det, at Dansk Ejerkapital er gået ind som medejer, har bl.a. gjort, at vi har kunnet forbedre vores nøgletal og balancetal. Det har vi bl.a. brugt som løftestang til at forhandle nogle bedre vilkår med vores bank,” fortæller Jesper Klausen, ejerleder og direktør i Spectre A/S, om samarbejdet med Dansk Ejerkapital.

Siden grundlæggelsen er nye fabrikker i Letland og Vietnam kommet til, mens hovedkontoret fortsat ligger i Ikast. Senest i efteråret 2022 kunne Spectre slå dørene op til et imponerende produktionsanlæg i Vietnam med plads til ca. 3.000 medarbejdere. Mellem hovedkontoret og Spectres egne fabrikker har virksomheden i dag ca. 4.000 ansatte.