Vækstkapital

Omada A/S: Vækstrejse fortsætter efter salg

Høj vækst, gennembrud på det globale marked og en udvikling af virksomheden, der gjorde Omada førende indenfor sit felt. Alt sammen muliggjort i samarbejde med Dansk Ejerkapital.

Omada som porteføljevirksomhed

Tilbage i 2000 blev en lille start-up virksomhed etableret ved navn Omada. Der skulle dog ikke gå mange år før, denne virksomhed voksede sig til en af verdens førende indenfor sit felt. Dansk Ejerkapital var med allerede fra start, hvor virksomheden var en SAP-konsulent virksomhed, der skulle finde sit forretningsområde indenfor softwaresalg. Der er sket meget siden dengang, og i dag er virksomheden førende indenfor IT sikkerhedsløsninger til firmaer.

Omada leverer services indenfor Identity Management samt Access Governance, der hjælper virksomheder med at beskytte forretningskritiske og personfølsomme data, samt sikrer at lovkrav bliver overholdt. Virksomheden har siden start haft stort fokus på at levere det bedste for deres kunder, hvilket har været med til at føre dem til den kæmpe succes, de er i dag. Omada har hovedkontor i København, og har over 270 medarbejdere fordelt henover Europa og Nord Amerika. Der har især været gang i væksten siden år 2004, hvor virksomheden har oplevet høje tocifrede vækstrater i softwaresalget årligt og har opnået flere forskellige priser.

”Det har været en af de mest interessante rejser, man som investor kan komme på, at være med i Omada gennem 18 år. Ved investeringen i år 2000 var Omada bare en ide i tre iværksætteres hoved. De har så ved stor flid, kreativitet, dygtighed og tilpasningsevne formået at udvikle Omada til en af verdens førende virksomheder inden for deres forretningsområde. Ikke mindst Morten Sigurdssons udvikling som direktør, fra i opstarten ganske få medarbejdere, til i dag flere hundrede dygtige ansatte fordelt på mange lande, har været imponerende. Han har evnen til at gøre en virksomhed meget stor samtidig med, at risikoen holdes på et lavt niveau, f.eks. har virksomheden aldrig haft bankgæld og aldrig haft underskud. Flottere kan det næppe gøres,” udtaler advisor i Dansk Ejerkapital, Lars Blavnsfeldt.

Efter 18 års rejse sammen med Omada, vil Dansk Ejerkapital gerne takke for et utroligt spændende samarbejde, der især har båret præg af en høj vækst og innovative ideer. Det er i dag virksomhederne CVC Capital Partners’ Growth Fund og GRO Capital, der har investeret i Omada, der gerne skulle hjælpe med endnu videre vækst. Vi ønsker Omada al held og lykke i fremtiden, og ser frem til at følge med på sidelinjen af den nye spændende rejse de skal på.