27/10/2023

ICEpower solgt til amerikanske Crestline

Dansk Ejerkapital var i sin tid med til at muliggøre det management buy-out, der gjorde ledende medarbejdere i ICEpower til ejerledere. Siden da har væksten taget fart og virksomheden står i dag som en global markedsleder indenfor audioløsninger. Nu er ICEpower solgt til amerikanske Crestline, men Dansk Ejerkapital er fortsat med på rejsen.

×

ICEpower fremstiller og markedsfører turn-key audioløsninger, klasse-D forstærkermoduler, chipsets og software til en række førende kunder indenfor lydproduktion. Selskabet er førende indenfor den nyeste generation af lydforstærkere til primært professionelle producenter af audio-udstyr. Kunderne tæller bl.a. avancerede lydproducenter som amerikanske Bose og Fender, ligesom større spillesteder også benytter ICEpowers løsninger. I dag arbejdes der i stigende omfang med mere komplette lydløsninger, og der udvikles løbende nye banebrydende produkter for en række førende kunder i branchen.

Dansk Ejerkapital var som minoritetsinvestor med til at facilitere det management buy-out, der i 2016 resulterede i, at to ledende medarbejder i ICEpower – dengang et selskab under Bang & Olufsen – blev herre i eget hus. B&O så dengang ikke ICEpower som en del af kerneforretningen fremadrettet, men i dag står ICEpower som en global markedsleder inden for deres niche.

ICEpowers direktør, Keld Lindegaard Andersen, og salgsdirektør, Mads Emil Solgaard, købte dengang henholdsvis 30 og 20 pct. af aktiekapitalen i ICEpower, mens Dansk Ejerkapital overtog den anden halvdel af aktierne. Nu skrives næste kapitel i ICEpowers ejerskab. I oktober 2023 blev majoriteten i ICEpower nemlig solgt til amerikanske Crestline. Dansk Ejerkapital samt ejerledelsen fortsætter dog som aktionærer i den nye konstellation.

“Det har været en fantastisk vækstrejse indtil videre, hvor vi har udviklet en global markedsleder inden for dens niche. Som fortsat aktionær ser vi frem til at realisere den næste vækstfase sammen med Crestline og ledelsen,” fortæller Partner i Dansk Ejerkapital, Ronnie Møller-Thorsøe, om salget af ICEpower og rejsen indtil nu.