26/10/2021

Theca A/S solgt til Actona Group A/S

Dansk Ejerkapital har netop solgt den danske møbelproducent Theca A/S til Actona Group A/S. Ejerleder og grundlægger fortsætter på rejsen.

Theca som porteføljevirksomhed

Dansk Ejerkapital (tidl. Industri Udvikling) investerede i 2012 i Theca A/S, da den daværende ejerkreds ønskede at delkapitalisere og samtidig få en aktiv minoritetsinvestor med til den videre rejse. Dansk Ejerkapital købte således 1/3 af aktierne i Theca. Den rejse er netop kulmineret i salget af Theca til Actona Group (en del af Lars Larsen Group).

Theca A/S designer, udvikler og producerer sofaer og funktionsmøbler på to egne fabrikker i Litauen til primært de større europæiske møbeldetailkæder. Med købet af Theca ønsker Actona Group at styrke sin position inden for polstermøbler i Europa.

Under Dansk Ejerkapitals ejerperiode har Theca mere end fordoblet omsætningen samt tredoblet indtjeningen – og nu er virksomheden altså solgt til Actona Group, som overtager 100% af aktierne.

“Købet af Theca er den første i en række strategisk vigtige investeringer, som vil både styrke vores innovations- og produktionskompetencer og skalere vores kapacitet betydeligt,” siger CEO i Actona Group, Jimmi Mortensen om købet af Theca.

Ejerleder fortsætter på den videre rejse
Grundlægger af Theca og CEO, Claus Svenningsen fortsætter i den nye konstellation, som ansvarlig for polstring i Actona Group. Om salget til Actona Group siger Claus Svenningsen:

”Jeg er utrolig glad for den hurtige afvikling af aftalen og at have fået tilliden som ansvarlig for den samlede polsterdivision, som rummer et stort potentiale. Theca har altid været en fremragende produktionsvirksomhed med meget stolte håndværkstraditioner. Dette kombineres nu med Actona Groups stærke kunde- og markedsforståelse”.

Inden salget af Theca ejede Claus Svenningsen 1/3 af selskabet, mens LTP Group og Dansk Ejerkapital hver ejede en 1/3.

Closing blev gennemført i januar 2022 efter godkendelse af konkurrencemyndighederne.