12/05/2022

Sjørring Maskinfabrik solgt til svenske Terratech

Siden Dansk Ejerkapital investerede i Sjørring Maskinfabrik, har virksomheden været igennem en flot udvikling og kunne for få måneder siden fremvise et rekordregnskab for 2021. Nu er Sjørring Maskinfabrik solgt til en industriel spiller, svenske Terratech Group AB.

Foto: Sjørring Maskinfabrik

I 2014 investerede Dansk Ejerkapital i Sjørring Maskinfabrik A/S, der er producent og leverandør af større metalemner til entreprenørmaskiner til en række førende maskinproducenter inden for entreprenør- og mineindustrien. Produktionen foregår i Sjørring ved Thisted, hvor de primære produkter er læsseskovle og graveskovle.

Efter flere udfordrende år er det lykkedes Sjørring Maskinfabrik at fokusere strategien på virksomhedens kernekompetence – læsse- og graveskovle til internationale OEM-kunder. Den strategi har i den grad båret frugt, og Sjørring Maskinfabrik har netop aflagt årsregnskab for 2021 med virksomhedens bedste resultat til dato.

Nu venter det næste spændende kapitel for Sjørring Maskinfabrik. I maj 2022 har svenske Terratech, der producerer udstyr til entreprenørmaskiner, købt Sjørring Maskinfabrik. Der er oplagte synergieffekter forbundet med købet, da de to virksomheder allerede har en del samhandel og leverer til nogle af de samme kunder.